Pics.

Hejsan svejsan. Kom på att jag inte laddat upp några bilder från Afrika ännu, så nu gör jag det! Plus några bilder från Dubai. Tyvärr blir det inte att jag tar så mkt bilder här eftersom att det känns som att vara "hemma". Hoppas ni har det jättebra hemma! Puss!
Akvariumet i Dubai Mall. Världens största mall.
Burj Khalifa (Burj Dubai) , världens högsta byggnad.
Pauline och Yasmine. Bor ju med min gamla au-pair familj här i Dubai!
Hannah och Sarah spelar softballmatch!
Mitt älskade Dubai.
Ajdå, insåg just att mina bilder från Kenya är på en annan dator. Ni kan se dom på min Facebook, klicka här: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150483926530670.365093.568110669&type=1
PUSS.

Ska inte klaga.

Helt ok setting för frukost!
Det har dock blåst rätt mkt sen jag kom hit. Men det är härligt ändå!

Puss!


Dubai

Hemma med min bonusfamilj i Dubai. Njuter mest av barnen (även yasmine som har haft 40c feber sen jag kom)

Resan hit var ok, jag var den ENDA vita på hela planet! dom visade en film via en gammal projektor som visade allt i blått/rött/grönt och av någon anledning var den dubbad till franska. Inte så underhållande.

Allt är iaf jättebra här, hoppas ni har det bra hemma ni med!

Puss puss


Hagström & Skott


Bye bye Africa

Idag är i princip sista dagen här, reser imorgon eftermiddag så dagen kommer mest att gå till att packa och ta adjö till alla på missionen.

Det har verkligen varit en härlig vistelse här och jag hoppas att jag kommer tillbaka hit igen någon gång.

Jag har mest håller till på missionen sen Johannes åkte, hjälpt till i köket, lekt med barnen och läst böcker. Härligt!

Imorgon åker jag alltså vidare till Dubai. Landar jättesent så får krama på barnen en snabbis och sen ses mer på lördagen.

THANK YOU AFRICA.


Söndag

Idag har varit en lugn dag med gudstjänst på förmiddagen och solning på eftermiddagen. Kyrkan är mkt inspirerad av USA, prästerna predikar och nästan skriker och alla i "publiken" står upp och ropar halleluja och amen titt som tätt. Så sjunger dom jättemkt, mest god is amazing och sånna saker!
Kommande vecka är helt oplanerad men jag kommer nog mest vara på missionen med barnen.

Puss!


Habari

Nu har jag varit i Kenya några dagar och det är mycket som jag gillar men även en del jag inte gillar. Det är varmt och skönt och faktiskt grönt och blomstrande nästan överallt, problemet är att man inte riktigt kan njuta av det eftersom att det är så fruktansvärt smutsigt och skräpigt överallt. Dom har inget soppsustem så alla bara kastar skit överallt som sen en massa getter går omkring oc käkar av.
Det kostar ungerskt lika mycket som hemma att handla i affär men på marknaderna som finns överallt finns frukt, grönsaker och allmänt bråte nästan gratis. Nästa gratis i mina ögon iaf men de flesta här har knappt pengar till att köpa en banan.

Igår var vi med en "mama" från stationen för att hälsa på några av de familjerna som bor här i slummen som missionen hjälper.
Det var otroligt jobbigt att se hur dessa människor lever och höra deras historier om deras männ som tar alla deras pengar och super upp så kvinnorna tvingas stjäla och lämna bort sina barn. En kvinna berättade att hon nästan kastade sitt barn till krokodilerna för att sedan rymma till tanzania, sen fick hon höra om new life mission och har sedan dess levt ett "bra" liv med sina barn i ett "hus". Husen är i princip ett plåtskjul med jordgolv där hela familjen sover på golvet eller madrass. De har sällan mer pengar än vad som behövs för hyran (som ligger på ca 100:- i månaden) och deras mat består mest av en sorts majspudding och en grönsak som liknar spenat.
Även fast de har så lite så verkar många av dem ändå glada. Vilket är fantastiskt. Nästan alla är vänliga. Vi går dock aldrig utanför missionen när det är mörkt. Här finns vakter dygnet runt och på natten springer vakthundar omkring.
Sedan missionen öppnade för mer ön 25 åt sen har bara ett fåtal inbrott inträffat men vi bor alltså precis i slummen och utan vakter blir det svårt att känna sig trygg här. Men trygg känner jag mig nu iaf!

Vi var även en dag i Marshuru (stavning?) där missionen har ett område med skola, pojkhem och liknande. Det ligger långt ut på landsbygden och där bor mest masaier. Vi vandrade bort från området en bit över en uttorkad flod och där träffade vi på en masaikvinna som hämtade vatten från ett vattenhål. Vi fick följa med henne hem för att möta hennes familj och besöka deras hydda. En otrolig upplevelse.

Får be om ursäkt för dåligt med kort men jag har inte fotat med telefonen och eftersom att datorn inte är med får jag ta en bildbomb sen när jag får tillgång till en.

Ida har Johannes åkt hem till Sverige efter ca 6 veckor här. Det är tomt i huset utan honom. Är så glad och tacksam för att han iaf var här några dagar med mig!

Nu ska jag fly alla flygfän och stänga in mig i huset. Hoppas ni alla har det bra hemma!

Puss puss


New life mission

Har nu haft min första dag i Nairobi. Anlände efter en lång flight tidigt i morse, min vän Johannes hämtade upp mig på flygplatsen och sen väntade en skumpig kaotisk färd till new life mission där vi bor. Med en massa barn, och en massa djur som går omkring på tomten. Det är verkligen en superkontrast från att åka från flygplatsen på helt fullpackade jordvägar till att komma in på området här där allt blomstrar och husen är hela och fina! Barnen är som galna i att leka med oss och dom verkligen älskar Johannes.
Imorgon ska vi åka och titta på badande elefantungar och giraffer! Nu sliter barnen i telefonen här så det är bäst jag stoppar bort den. Just det, det är superfint väder och jag brände mig efter bara en kort stund i solen.

Puss puss!


Arlanda

Okej kompisar, nu sitter jag på Arlanda och väntar på att boarda planet. 20 minuter till avfärd! Varför springer alla fram så fort gaten öppnat? Jag menar man har ju ändå sin plats, ingen ide' att stå i kö... Sitter bredvid världens brats, dom reser i kavaj och chinos. Jag reser i "mysdress", med hål mellan benen.

Hörs sen!


Dan före dan.

Det känns lite som kvällen innan julafton. Nu är det ju inte julklappar och sånt som väntar, utan något mycket mycket bättre! Kl10.30 lämnar jag huset och tar mig till Arlanda. Därifrån åker jag via Doha och landar i Nairobi kl6.10 tisdag morgon! Jag vet inte riktigt vad som Kenya kommer bjuda mig på men jag tror det blir fett!
Det mesta är packat och jag är alldeles förbluffad över min lätta väska, väger ca 14kg. Ska vara borta ett halvt år. Vad hände med tjejen som behövde betala för övervikt för en tvåveckorssemester?!
Skriver när jag kan!
Vi ses.

RSS 2.0