Hejdå Hillbark

Tack för denna gång, vi ses snart igen hoppas jag!

Sista dagen...

Idag är torsdag, imorgon far jag vidare till Sverige. Den har tiden har gått helt ofattbart fort, har verkligen trivts! Alla frågar: har du lärt dig något då? Svaret: nja, polera bestick ordentligt kanske? Grejen är den att jag tycker inte att man alltid behöver lära sig en livsläxa varje gång man tar sig för något. För andra skulle det säkerligen vara en jääättegrej att komma hit och inte känna någon och göra något man inte är van vid. Men jag har ju redan lärt mig att klara av saker och ting utan mina nära och kära, så den läxan är ju redan lärd så att säga. Jag tycker ändå att detta är en jättefin erfarenhet och absolut något jag kan vara stolt över!
De här senaste dagarna har jag bara vart med Conrad, han har dragit med mig ut på äventyr med sin älskade grävmaskin (som ärligt talat är grymt cool) och jag har dragit med honom på äventyr i Liverpool. Han är van vid att åka Bentleys och Rolls Roys men var helt excited över att få åka med the big bus med mig!
Imorgon landar jag på Skavsta kl21.55 och där väntar då förhoppningsvis min kära mor. Kommer åka till pappas hus, hänga lite där, sen på lördag försöka träffa så många vänner jag bara kan. Får bli ngn sorts speed dating... Tåget till Umeå avgår vid 18 lördagkväll sen väntar en låång resa... Anna ska åka samma tåg så vi kommer mötas upp på tåget i sthlm! Känns bra att man får lite sällskap.
Mina roomies i Ume har tydligen blivit med bil, därför tänker jag tvinga dom att komma och hämta mig på station söndag morgon. Det är deras skylldighet, typ...
Jag har ångest... All denna packning som alltid alltid alltid ska väga för mkt... Pappa säger: Alltså det är ju bara kläder och skor... OCH det väger mkt faktiskt, och smink, och nessecerer och andra grejer som är bra att ha. Får se hur mkt jag har kvar i huset också, ska bli kul att släpa med sig allt på tåget, sånt som jag roar mig med!
Nej nu ska jag väga min väska igen och hoppas på att det på magiskt vis har försvunnit ett par kilon!

Ätit upp nästan allt, Lille Conrad


Ett glas vin...

Nu är det inte många timmar kvar av denna vecka, vilket betyder att jag bara har ett par dagar kvar här på Hillbark. Idag har det vart bröllop igen och fest är nu igång, igen :) Skulle egentligen vara ledig måndag och tisdag men blev tillfrågad av Lisa att vara barnvakt åt lille Conrad, vilket jag såklart ville! På grund av detta kom Mr. Fisher till mig nyss och sa till mig att jag inte behövde jobba ända till slutet av kvällen, hällde upp ett glas vin åt mig så nu sitter jag här på rummet, helt nöjd!
I förmidags blev jag väckt av ett hemskt oljud och jag förbannade tyst kockarna där nere som då och då utlöser det med sitt mat os. Fick senare veta att det hade BRUNNIT i tvättstugan, i en av torktummlarna. Lite läskigt. Tänk vad oförberedd man är på farliga situationer ändå...
Jag tror jag ska ta med mig lille Conrad på en promenad imorgon och titta på hästarna, kanske åka in till Liverpool också. Åh jag saknar mina små Dubaibarn. Åkte alltid ut med dom på utflykter och hade det så mysigt. Hoppas jag hinner träffa dom lite snabbt på lördag innan jag åker till Umeå.
Just det, söndag, det betyder medicindag. Fram med sprutorna då... Kanske ska göra det innan jag druckit vinet :)
Puss

Lördag

Idag är det lördag, party? Jag är faktiskt LEDIG men dessvärre jobbar alla andra som jag känner här så det blir en lugn kväll på rummet. Det är ett bröllop på hotellet och festen är i full gång, jag har rummet precis brevid så det känns litegrann som att jag har fest här med, musiken pumpas just utanför min dörr så det blir till att sova med en kudde över huvudet sen tror jag! Dagarna har passerat snabbt och det har mest vart restaurang och bröllopsfixande för min del... Skulle ha vart i receptionen men bröllopsbestyr tog över... Undrar hur mitt bröllop kommer se ut, får mycket inspiration här :) Vet inte om jag har nämnt det men hotellet jag är på ägs till del av min Dubaifamilj och Amir (pappan) är här just nu och igår joinade jag honom, Lisa och Craig (de andra ägarna) för middag. Det var ett varmt välkomnat avbrott från personalmaten dom (sällan) serverar här. Till förförrätt hade jag ngn sorts morrotskaka, förrät soppa gjord på rostade grönsaker och tryffel, huvudrätt hamburgare och efterrätt blev en rabarber and custard crumbel. TOKgott! Lite vin på det med.  ÅÅÅH nu spelar dom We no speak americano och jag sitter och dansar här på min säng för mig själv! Jag längtar efter att komma tillbaka till Umeå och festa ordentligt med alla fina människor där!
Jag sitter och kolla runt på olika webbaffärer och kommer fram till att jag vill ha en helt ny garderob. Och en massa massa pengar.
Sitter även och funderar lite på ordspråket Crea diem. Det kanske får bli efterföljaren till min första tatuering, Carpe noctem lyder den. Slänger upp en bild på den. Bjuder även på en till bild för jag vill visa mitt fina halsband som jag använder flitigt. Halsbandet är en gåva från min förra pojkvän som jag lämnade i Dubai. Han ville att jag skulle ha ett minne från min arabiska man :) Halsbandet är mitt arabiska namn som är Azeeza.
Jag saknar min familj, hoppas jag kan träffa alla under min superkorta visit i Norrköping där jag kommer mellanlanda en natt innan jag tvärfar (!) upp till Umeå. Nu  ska jag nog fortsätta fönstershoppa lite! (Nu spelar dom Bonkers!!!!!)

Lunch break...

Idag är jag i housekeeping, vid halv 11 vände sig kvinnan jag jobbar med mot mig och sa: Do you wanna go take your lunch break now? Ja ba VAAA? Sen när jag har lunchrast? Enligt henne har jag 45 minuter, så varför inte! Efter jobbet drar vi nog in till Liverpool en vända! Puss!

Lathund...

Idag har jag spenderat största delen av tiden i sängen, skönt! Känns bra att vila kroppen lite, märks att man inte längre är van vid ett arbete som är så fysikst tungt. Ja, förutom den lilla tiden jag jobbade på Princess Hotell i sommras då. Blev inte bättre av att jag i fredags skulle rulla ett stort bord, tappade balansen och föll pladask och fick en sträckning eller ngt i ryggen. Vaknar varje gång jag flyttar på mig i sömnen, men det är ju sånt som går över! Imorgon börjar jag kl8, ska hjälpa till i housekeeping, yääy... Undrar om jag kommer få vara ngt i receptionen snart, det var ju typ det som var meningen med att komma hit. Dom har ju iof inte så mkt att göra under veckorna ändå så hellre att jag har ngt annat att göra. Försökte göra en header till bloggen förut men det blev inge bra så tillsvidare kommer det bara att se ut såhär!
Godnatt!

Indian nights...

Lördagkvällens arbetspass var galet, jag började kl15 med att göra iordning mojitos för ca 500 pers, blev ganska mycket limepressande. När gästerna anlände vid 18 var de tinte utan att man kände sig lite avundssjuk, alla kvinnor var iklädda saris (?) och var så otroligt vackra. Dom åt och drack och drack och åt och dom visste verkligen hur man festade. Inte som svenska bröllop där man buggar till ngt tacky coverband, här hade dom hyrt in dj´s som hade med sig allt vad ljud och ljus innebär och till och med gamla farfar var uppe på dansgolvet och röjde loss till låtar som OMG, I´m in Miami bitch och We no speak americano. När det var dags för mig att gå "hem" var klockan 03.30 och eftersom att det var fullbokat på hotellet fick jag åka till ett annat hotell som ingår i denna kedja, Leverhulme. Jag tokdäckade när jag kom dit, sov till 12, gick upp duschade och gjorde mig iordning, åkte tillbaka till Hillbark och började förbereda för nästa bröllop som började kl 15. Detta var ett mysigt litet bröllop med 28 gäster, alltså motsattsen till föregående kväll. Måste erkänna att det var väldigt vackert och man kan inte hjälpa att bli lite rörd när man ser hur lyckliga dom är! Jag jobbade till 21.30, drog upp på rummet och klädde om och så åkte jag till McDonalds med Ginny och Sam och sen satte vi oss på en pub och tog ett par kalla. En väldigt hektisk men uderhållande helg med andra ord!
Nu är jag ledig måndag tisdag och idag har jag och Ginny vart inne i Liverpool ich gått runt i affärer och druckit vin. Väldigt mysigt!
Nu sitter vi här i spa avdelningen med varson dator framför oss och är lagom sociala och trötta! Imorgon ska jag sova som jag aldrig sovit förr! Försöker kolla på nya True blood men det går sådär... Förra avsnittet tog ungefär 2.5 timmar att se för videon stannade för att buffra var 10e sekund. Wish me luck! Just det, jag håller på och tvättar, Hejdå!

Här är mitt helgrum!



Det är ju liksom jobbigt att behöva vrida på massa handtag för att få rätt temperatur i duschen, därav denna smarta lösning, bara ett knapptryck away.


Så här ser jag ut när jag jobbar!

Tagg

Har suttit här i restaurangen sen jag blev utsläng från rummet, som var för typ 4 timmar sen. Jag har varken ätit frukost eller lunch och jag känner mig rätt otaggad på att dra igång nästa arbetspass. 20 minuter kvar, jag går och byter om nu, kommer bli drag ikväll så det går nog snabbt ändå!

Sömn...

Eftersom att jag nu under sommaren har haft det väldigt bra (tack pappa) så har min kropp liksom vant sig vid att nästa alltid få sjukt många timmar sömn varje natt. Den befinner sig nu i en mindre chock efter denna natt. Vi hade galet mycket gäster i restaurangerna igår och mitt pass tog slut vid 02.20. Då var det bara att dra upp på rummet, inte för att sova utan för att packa. Vilket iof inte tog lång tid alls men jag var väl i säng vid 3. Problemet med att bo här på hotellet är att om det är fullt så måste jag flytta ut ur rummet och bosätta mig vart de nu finns plats, vilket gör att jag måste lämna rummet senast 10.00 på morgonen. Klockan ringde 8.45 och jag var heeelt förstörd och fattade ingenting, är det såhär det känns att inte ens få sova 6 timmar per natt? Vilket iof inte är ngt nytt för mig, klarade mig helt okej på typ 4 timmars sömn när jag bodde i Dubai. Men hur som helst har har min kropp väldigt svårt att greppa detta. Det som svider lite är att jag nu, kl10.25 fortfarande är på rummet... Tänkte liksom sitta och trycka härinne tills städ kommer och kör ut mig. Det här betyder alltså att jag kunde ha sovit typ minst 1 timma till. Men men.
Idag har vi iaf stor indisk bröllopsfest här med 450 gäster, hoppas det blir mat över :)Ett av rummen jag bott i.
En del av ett rum jag har fått lämna.

Vatten...

Igår kände jag mig helt plötsligt väldigt törstig. Då slog det mig, sen jag kom hit för en vecka sedan har jag inte druckit något vatten. Jag brukar ju hinka i mig ett par liter om dagen annars. Sen blev jag osäker, kan jag dricka kranvattnet här? Bästa sättet att få svar på det var uppenbarligen att skriva frågan i en statusuppdatering på Facebook. Nu är jag rätt säker på att det går bra att dricka rakt ur kran. Sitter på rummet och lyssnar på Justice, dags att gå ner för att se om det finns någon mat. Igår kväll är jag kom ner jättehungrig fick jag vända i köksdörren igen när jag fick veta att dom ändrat tiderna för servering. Jag hade missat middagen med 2,5 timmar... Hoppas jag lyckas bättre idag!

Tisdag, eller??!

Jag har suttit här ett bra tag och funderat på vad det egentligen är för dag idag, till slut kom jag fram till att det måste vara tisdag. Men TJI fick jag... Det är tydligen torsdag, vilket betyder at jag redan har vart här i en vecka (imorgon) så nu har jag alltså bara 2 veckor kvar och bara 1 dag att mentalt förbereda mig på det gigantiska indiska bröllopet som utspelar sig här på lördag. Intressant! Idag har det vart nada folk här så jag, Amanda Sofie Isabell Skott har spenderat min dag i *konstpaus* tvättstugan! Jag vet, det är heeelt unbelievable. Hon som inte så länge sedan kliade sig i huvudet och undrade varför kläderna blir fläckiga när man tvättat dom, bara för att få förklarat för sig att man minsan inte ska hälla sköljmedel på kläderna när dom ligger i torktummlaren. Nu har jag alltså både tvättat, torktumlat, strykt och manglat och tyckte faktiskt att det var ganska underhållande. Kanske en karriär för mig?
Imorgon börjar jag 15.00 vad är det för tid egentligen... Det betyder nog att jag kommer få jobba till typ snorsent! Härligt!
ps.idag saknar jag Hula hoops... ds.

Nu så...

Då ska vi se om vi kan få ordning på detta! Försöker ändra sidan lite men det går sådär... Just nu sitter jag och myser på mitt rum på Hillbark hotel där jag ska jobba i 3 veckor. Riktigt spännande! i helgen hade vi bröllop här, det var helt hysteriskt, på ett väldigt fint sätt! Idag har det vart lugnt, dukade upp för lunch i Grill room, hade lite genomgång med chefen, dukade upp för middag i Yellow Room och drack en massa massa kaffe. Hur det ser ut på stället jag är på kan ni se här http://www.hillbarkhotel.co.uk/ ! I måndags var jag inne i Liverpool. Hittade en galet stor och billig affär där man kunde köpa ALLT, jag menar verkligen allt, för typ inga pengar alls. Varför är det ingen som berättat om detta för mig innan?
Nu tänkte jag snug up till en film, äta min sista påse med Hula Hoops som har blivit min nya drog och sen är det dags för ny arbetsdag igen!


RSS 2.0